Hajutyön kouluttajavalmennus

Hajutyöskentelyn kouluttajavalmennus 2021

Yhteistyössä Jaana Pohjola (Eläinkoulutusblogi) ja Piia Kasper (Rallitassu)

Description

Kuvaus

Kouluttajavalmennus alkaa 4.2.2021

Haluatko kehittää ammattitaitoasi hajutyöskentelyä harrastavien koirakoiden kouluttajana? Kaipaatko lisää työkaluja asiakastyöhön, ryhmien ohjaamiseen tai erilaisten koirakoiden ohjaamiseen? Kohtaatko työssäsi koiria, joita on vaikea motivoida tai joiden on vaikea keskittyä? Entä haluaisitko kehittää omia vahvuuksiasi suhteessa asiakkaisiin ja kommunikaatioon tai käytännön työhön?

Kenelle valmennus on tarkoitettu? 

Kouluttajavalmennus on suunnattu hajutyöskentelyyn erikoistuneille kouluttajille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Tämä valmennus on suunniteltu hajutyökouluttajille, jotka haluavat kehittyä ammattilaisten ohjauksessa ja inspiroivassa ryhmässä, riippumatta omasta hajutyösovelluksesta (jäljestys, sienikoirat, terveyden tukikoirat, laboratoriossa työskentelevät koirat, homekoirat, lutikkakoirat, haku, nose work, luontokartoituskoirat jne.). Valmennukseen hakeutuvilta edellytetään käytännön kokemusta asiakkaiden ohjaamisesta sekä perustaidot hajutyöskentelyn periaatteiden kouluttamisesta koiralle.

Mitä valmennuksesta saa? 

Valmennuksen läpikäynyt kouluttaja työskentelee yksilöasiakkaiden ja ryhmien kanssa ymmärtäen tavoitteellisen valmentamisen merkityksen. Kouluttaja osaa hajutyöskentelyn vallitsevat tehokkaimmat, koirien hyvinvoinnin kannalta sopivimmat menetelmät sekä asiakaslähtöiset vuorovaikutteiset lähestymistavat. Hän osaa soveltaa teoriatietoa ja osaa suunnitella tavoitteellisia harjoituksia kunkin koirakon erityispiirteiden mukaan. Hänellä on käytettävissään samanhenkisten kollegojen verkosto.

Valmennuksen tavoitteena on monipuolistaa kouluttajan ammatillista työkalupakkia ammattikouluttajien ja asiantuntijoiden ohjauksessa lähiopetuspäivien ja käytännön pätevöitymisjaksojen kautta. Lähiopetuspäivissä on aina kolme valmentajaa paikalla ja opetus on erittäin vuorovaikutteista. Pätevöitymisjaksoilla opiskelijat kouluttavat yksilöitä ja ryhmiä itsenäisesti asiantuntijoiden säännöllisellä ohjauksella.

Valmennuksen läpäistyäsi osaat

 • Hahmottaa ison kuvan siitä, miten hajutyöskentelyprosessi etenee toisaalta asiakkaan ja toisaalta koiran näkökulmasta
 • Työskennellä tavoitteellisesti ja vuorovaikutteisesti asiakkaiden kanssa
 • Laatia johdonmukaisesti eteneviä koulutussuunnitelmia asiakkaan kanssa yhdessä ja toteuttaa niitä
 • Huomioida lähtökohdiltaan ja ominaisuuksiltaan erilaisia koiria ja soveltaa harjoituksia niiden erityispiirteiden mukaisesti
 • Luoda oman systeemin, joka tukee koirakoiden kehittymistä ja jota pystyt myös tarpeen mukaan soveltamaan ja muuttamaan
 • Hyödyntää omat vahvuutesi valmentajana ja käyttää apuna muiden alojen asiantuntijoita valmennusprosessin tukena
 • Toimia hajutyöskentelyyn erikoistuneena yrittäjänä

Mitä valmennus sisältää? 

Valmennus on yhdeksän kuukautta kestävä prosessi, jonka aikana pidetään 14 intensiivistä lähiopetuspäivää sekä viikottaiset yksilö- ja ryhmäohjaukset etäyhteydellä. Lähiopetuspäivät koostuvat keskustelevista luennoista, ammatillisista paneelikeskusteluista sekä käytännön harjoituksista. Valmennuksen tavoitteet suunnitellaan jokaiselle osallistujalle yksilöllisesti ja osallistujilla on käytössään ammattikouluttajien tuki sekä laaja oppimismateriaali koko prosessin ajan. Valmennuksessa pääsee kuulemaan myös kansainvälisten asiantuntijoiden viimeisimpiä ajatuksia.

Valmennus on erittäin intensiivinen ja sen edellyttämä työmäärä jakautuu seuraavasti:

 • Lähiopetuspäivät 14x 7 tuntia, yht. 98 h
 • Etäohjaus koko ryhmälle 24 h, paikalla myös vierailevia asiantuntijoita
 • Yksilöohjaus 6 h / hlö
 • Pienryhmä 12 h / pienryhmä
 • Pätevöitymisjaksot ja oppimispäiväkirja arviolta  yht. 46 h

Valmennuksen voi suorittaa osallistumalla lähiopetuspäiviin ja pätevöitymisjaksoille. Kouluttajanimikettä käyttääkseen on lisäksi suoritettava näyttökoe ja palautettava oppimispäiväkirja.

Lähijaksot

 • 4.-5.2.2021
 • 18.-19.3.2021
 • 29.-30.4.2021
 • 10.-11.6.2021
 • 5.-6.8.2021
 • 16.-17.9.2021
 • 28.-29.10.2021

Lähipäivien aikataulu:

 • Torstaisin 11-18
 • Perjantaisin 9-16

Pätevöitymisjaksot ovat lähiopetuksen välisenä aikana suoritettavia tavoitteellisia työssäoppimisia, joissa opiskelijat kouluttavat asiakkaita, ja asiakkaat antavat palautetta koulutuksista.

Ketkä kurssilla kouluttavat? 

Karita Häkkinen  – erikoisetsintäkoiranohjaaja, kansainvälinen kouluttaja ja aktiivinen vapaaehtoistoimija kouluttautuu itsekin jatkuvasti. Ammatillisuus on karttunut kansainvälisten kontaktien ja koulutusten, satojen asiakaskoirakoiden sekä monipuolisen hajutyöskentelyosaamisen kautta.

Piia Kasper – 6 vuotta koirakouluyrittäjänä ja yhteensä 10 vuotta kouluttajana on opettanut markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja yritystoiminnasta paljon. Kolme koulutustilaa ja myymälä työllistävät myös muita asiakaslähtöisiä kouluttajia ja RT:n tärkeitä arvoja ovat ystävällisyys, ammatillisuus ja verkostoituminen.

Jaana Pohjola – kymmenen vuotta eläinten käyttäytymisneuvojana (MSc, BSc) on tarjonnut mahdollisuuden oppia ongelmatilanteista paljon. Käytännön työn myötä kiinnostus on laajentunut eläimistä ihmisiin, ja ihmispuolen koulutuksina ammatillinen opettaja ja voimavarakeskeinen työnohjaaja.

Kurssilaisilla on käytettävissään myös vierailevien kansainvälisten asiantuntijoiden ammattitaito.

Miten valmennukseen haetaan? 

Valmennukseen haetaan lähettämällä vapaamuotoinen motivaatiokirje sekä kahden henkilön suositukset. Hakijalta edellytetään kokemusta koirakoiden ohjaamisesta ja hajutöiden kouluttamisesta koiralle.
Hakemukset tulee toimittaa viimeistään lauantaina 14.11.2020, klo 21:00 mennessä. Hakijat haastatellaan viikoilla 47 ja 48.  Kurssille valitut ilmoitetaan viikolla 49. Hakumenettelyllä haluamme varmistaa, että valmennukseen osallistujilla on riittävä osaamistaso.

Hakemukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen karita@trustthenose.fi otsikolla Motivaatiokirje.

Mitä valmennus maksaa? 

Valmennusmaksu on 3690 € sis. Alv. 24%

Valmennus on erittäin intensiivinen ja sen edellyttämä työmäärä jakautuu seuraavasti:

 • Lähiopetuspäivät 14x 7 tuntia, yht. 98 h
 • Etäohjaus koko ryhmälle 24 h
 • Yksilöohjaus 6 h / hlö
 • Pienryhmä 12 h / pienryhmä
 • Pätevöitymisjaksot ja oppimispäiväkirja arviolta  yht. 46 h

(matkat, majoitus ja ruokailut eivät sisälly hintaan)

 

Katso lisää https://www.rallitassu.fi/tuote/hajutyon-kouluttajavalmennus/

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hajutyön kouluttajavalmennus”

Your email address will not be published. Required fields are marked *